We kijken terug op een zeer succesvol evenement op 16 november 2023.

Mooi event waarbij alles goed geregeld was. Goede sprekers met een interessant en vooral informatief inhoudelijk verhaal waar je als organisatie wat mee kunt.

Jaap Kroon, The Human Specialist

Goed georganiseerd en informatief hoog level

Henk van Dijk, Interwel

Ik vond het een fijn evenement, goed gastvrij verzorgd. Qua actualiteiten zat ik er al goed in dus dat was voor mij iets teveel herhaling van zetten maar kan me voorstellen dat dit niet voor iedereen zo was. Echter vond ik de presentaties net iets te diep ingaan op de NEN en de jurisprudentie. Maar het verhaal van Wim en de kostprijs is helemaal in mijn straatje. Ik denk al met al dat het voor iedereen zo’n evenement een mix is van “yes” en “mwah” dus ik was erg tevreden over de middag.

Marloes Kremers, Logistic Force

Wim Davidse

Dagvoorzitter Wim Davidse nam de toehoorders op zijn geheel eigen wijze mee in de ontwikkelingen in de economie, de arbeidsmarkt en de flexmarkt.

Vanuit een prettige helokopterview kwamen de “4 V’s” (Verhitting, Verzuim & verloop, Veranderingen, Verbinding) ter sprake, de nieuwe vormen van arbeid (VerrukkelijkVast, ZwierigZZP, DeliciousDeta) en uiteraard de plannen van de politiek. Het goede nieuws: Flex zal niet verdwijnen, maar juist sterker worden!

Henk Geurtsen

Henk Geurtsen behandelde de actualiteiten op het gebied van wet- en regelgeving. Op het gebied van de CAO weinig nieuws. Pensioenen daarentegen zitten in een turbulente tijd. Forse stijgingen van de premies en door een wijziging in het controlebeleid van de Stipp “kunnen we de verklaring pensioenverleden straks op het toilet hangen”. Daarnaast gaf Henk een heldere uiteenzetting wanneer iemand als ZZP’er gezien moet worden en wanneer als werknemer. De gevolgen van loonsverhogingen, verhoging van het WML, opbouw vakantiedagen, branche specialisme, het kwam allemaal in een sneltreinvaart langs.

In de tweede sessie uitgebreid aandacht voor de kostprijs voor 2024. In grote lijnen was de boodschap dat de premie ontwikkelingen in sector 52 ten opzichte van andere sectoren gunstiger is.

Hendarin Mouselli

De jarige Hendarin Mouselli legde de uitspraken van een aantal complexe rechtszaken uit in begrijpelijke taal.

In een interactieve sessie wanneer de tijd ter voorbereiding of ter afsluiting van het werk geldt als arbeidstijd en wanneer deze tijd doorbetaald moet worden. En wat dat betekent voor de uitlener.

Tevens aandacht voor een zaak waarin de Europese wetgeving een belangrijke rol speelde.

Arjan Boer en Julisa Fereijra-Phelipa

Arjan Boer en Julisa Fereijra-Phelipa van Inspectie Instelling Normec VRO houden zich intensief bezig met de nieuwe NEN norm en de Wet Toelating Terbeschikkingstelling van Arbeidskrachten (WTTA).

Het nieuwe toetsingskader is nog volop in ontwikkeling, maar duidelijk is dat de toetsing uitgebreider zal worden dan nu het geval is.

Het advies: Als je dit nog niet hebt, behaal snel je SNA keurmerk en verdiep je in de aanvullende eisen. Wees op tijd, want in de overgangsregeling die eraan komt, hebben SNA bedrijven voordeel.

Martijn Remmelzwaal

Martijn Remmelzwaal sloot de dag af met een aantal handvatten om alle wijzigingen in wet- en regelgeving te organiseren in de praktijk.

Hoe kun je als flexbedrijf dat beheer professionaliseren, en bereik je via die route een betere performance? Hij liet in enkele voorbeelden zien hoe je processen kunt beschrijven en organiseren dat de processen ook werken.

Zijn advies: maak een grafische blauwdruk van je procesgang en bouw daar een controle framework omheen. En geef procesgang voldoende aandacht en steun vanuit het management.

Een sfeerimpressie

Hoofdsponsor:

Gouden sponsoren:

Tigris

Zilveren sponsoren:

Carerix

Mediapartner: